MONIN

Nutty Banana

Geniet van de knapperige, nootachtige verwennerij met onze Nutty Banana. Een smaakexplosie die je niet kunt weerstaan, elke hap weer.

Tags Food | Zomer | Winter

Ingrediënten

  • 500 gr Le Fruit de MONIN Banana
  • 1000 gr MONIN Caramel Topping
  • 7o gr Suikerpinda’s
  • 1000 gr Banaan
  • 100 gr Pindakaas
  • 50 gr Vanille-ijs

Le Fruit Basis

1

Weeg 500 gram Le Fruit de MONIN Banana af.

2

Weeg 1000 gram banaan af, ontdaan van schil.

3

Snijd de bananen in plakken of in een andere gewenste vorm.

4

Meng dit in een mengkom tot een homogene massa.

5

Doe de massa in een gewenste bak, zet koel tot gebruik.

Le Fruit Basis – Optioneel

Breng de Le Fruit basis naar een hoger niveau.
1

Doe de Le Fruit basis per portie in hittebestendige vacumeerzakken.

2

Vacumeer de basis, zo kunnen de smaken goed samenkomen.

3

Gaar 10 minuten op 70°C stoom.

4

Laat afkoelen en zet klaar voor gebruik. Zeker 14 dagen houdbaar bij 7°C.

5

Bij gebruik zak openknippen en in een RVS/plastic bak doen.

Gesuikerde pinda crumble

1

Draai de gesuikerde pinda’s grof in een keukenmachine, puls 3-4 maal.

2

Stort in een bak, dek goed af en zet klaar voor gebruik. Droog bewaren.

Pinda Karamelsaus

1

Roer de MONIN Caramel Topping en de pindakaas goed door elkaar.

2

Stort in een spuitfles. Koel bewaren.

Serveren

1

Verzamel alle benodigde ingrediënten

2

Zet 1 tot 2 quenelles vanille-ijs op het bord.

3

Schik de bananen compote - Le Fruit tegenaan.

4

Top af met de pinda karamelsaus.

5

Garneer met de gesuikerde pinda crumble.