Skip to main content

Natuurlijkheid & Voeding

MONIN blijft trouw aan haar traditie van authenticiteit. Zij beidt producten die gemaakt zijn met ingrediënten van de hoogste kwaliteit uit natuurlijke bronnen. In deze zoektocht naar authenticiteit focust men op natuurlijke smaken, natuurlijke kleurstoffen en geen conserveermiddelen. Daarnaast zet MONIN zich in voor verdere innovatie om te voldoen aan de behoeften van gezondheidsbewuste consumenten die werken aan het verminderen van suiker en calorieën in voeding. Tegenwoordig doet men er alles aan om de klanten de grootste verscheidenheid aan hoogwaardige, heerlijk smakende producten aan te bieden die alleen met natuurlijke smaken zijn gemaakt. Aangezien consumenten minder suiker en minder calorieën vragen, zal MONIN blijven innoveren om een grotere keuze aan aroma’s met weinig en geen suiker aan te bieden.

Verantwoordelijke inkoop

Aangezien maatschappelijke verantwoordelijkheid ons hele ecosysteem betreft, wil MONIN al haar partners betrekken bij haar MVO-aanpak. MONIN is ervan overtuigd dat de kwaliteit van relaties met leveranciers gebaseerd is op een gedeelde visie op waarden en ethiek.

Ook vindt MONIN dat zij een rol speelt in de ontwikkeling van duurzame landbouw. Dit doen zij door middel van innovatieve experimenten. Zo werkt MONIN op haar niveau om de milieu-impact van haar verpakkingen te verminderen. MONIN zet zich ook in voor het implementeren van een alomvattend duurzaam inkoopproces, met specifieke opleiding van personeel, een nieuwe leverancierscode en MVO-audits.

Milieu

Bij MONIN stelt men hoge eisen aan de producten en aan hun industriële processen. Omdat men weet dat elk bedrijf haar omgeving beïnvloedt, heeft MONIN een wereldwijde strategie aangenomen om deze te verminderen en de natuurlijke hulpbronnen die MONIN gebruikt te beschermen. In elke fabriek streeft men ernaar de waterkringloop te behouden, energieverbruik te verminderen en over te schakelen op recyclebare verpakkingsmiddelen.

Elke fabriek heeft een bepaald doel voor waterreductie en voldoet tevens aan de lokale wetgeving met betrekking tot waterbehandeling. In Bourges streeft men ernaar om tegen 2023 “nul vloeistoflozing” te bereiken en onderzoekt men momenteel opties voor behandeling en hergebruik om dit ambitieuze doel te bereiken.

Gemeenschappen

Elke medewerker van MONIN is lid van een gemeenschap in verschillende regio’s over de hele wereld. Als horecaprofessionals wil MONIN dat de verbintenissen ook ten goede komen aan de leveranciers of klantengemeenschappen in de landen waar ze actief zijn. Zo delen ze passie, knowhow en waarden. Aangezien de lokale medewerkers en partners in de beste positie zijn om lokale behoeften te identificeren, werkt MONIN met hen samen om solidariteitsprogramma’s te implementeren die de leveranciers of klanten ondersteunen.
Een paar voorbeelden:

  • Het ontwikkelen van partnerschappen met horecascholen om kansarme studenten te ondersteunen die ernaar streven om zich bij onze branche aan te sluiten, op elk continent waar MONIN actief is.
  • Het ondersteunen van geselecteerde lokale liefdadigheidsinitiatieven waar de medewerkers en partners het meest gepassioneerd over zijn.

  • Training en financiële steun aan horecascholen.

    Deze steun voor kansarme jongeren begon met PSE (Pour un Sourire d’Enfant), in Cambodja. Deze opmerkelijke NGO heeft in 25 jaar meer dan 10.000 kinderen uit de armoede gehaald door middel van onderwijs- en beroepsopleidingsprogramma’s. Tot op heden ondersteunt MONIN drie organisaties in de landen waar men actief is, in samenwerking met 7 scholen: Apprentis d’Auteuil in Frankrijk, PSE in Cambodja en IECD Semeurs d’avenir in Thailand en Madagaskar. Samen met hen en de lokale importeurs ontwikkelen ze barman & barista programma’s gebaseerd op MONIN savoir-faire. We streven ernaar de beroepsopleiding van studenten af ​​te ronden en zo hun kans op het vinden van een fatsoenlijke en goedbetaalde baan te maximaliseren. MONIN biedt daarnaast ook financiële steun via studiebeurzen voor studenten.