Skip to main content
OVER

MONIN

Geschiedenis

Velen van u zal de naam ‘MONIN’ niet veel zeggen, maar één blik op de iconische flessen en er zal wellicht een belletje gaan rinkelen. MONIN is dé specialist op het gebied van veelzijdige smaakmakers voor professioneel gebruik. Het familiebedrijf uit Bourges, Frankrijk, is opgericht in 1912 door de 19-jarige Georges Monin. Destijds begon hij met de verkoop van wijn en spirits onder het motto ‘passie voor kwaliteit’, een slogan die nog altijd als kernwaarde benoemd staat in het MONIN DNA.

MONIN doet onder geen enkele voorwaarde concessie in kwaliteit en biedt oplossingen in de ‘Beverage Business’. De derde generaties, Georges, zijn zoon Paul en nu zijn kleinzoon Olivier zijn verantwoordelijk voor dit wereldwijde succes. In alles streeft men perfectie na wat leidt tot ongekende successen en vooral internationale waardering. Zo heeft MONIN een prestigieuze prijs in de wacht gesleept; ‘NON-COFFEE supplier” – Europe Award. Uit duizenden industriële leveranciers werd MONIN gekozen als het merk met de sterkste performance, innovatieve drive en geboden kwaliteit, waarbij de klant altijd centraal blijft staan.

MONIN is erin geslaagd niet alleen een consistente en hoogwaardige kwaliteit te bieden. Door steeds meer lokaal te produceren staan zij dichter bij de leveranciers en markten, waardoor MONIN de behoeften van haar klanten beter kan begrijpen. Dit heeft ertoe geleid dat MONIN niet alleen in Frankrijk produceert, maar ook in de USA, Maleisië, China, India en Brazilië.

RECEPTEN

Ontdek de eindeloze mogelijkheden met Monin

Filter

Gin Fizz 0.0

Probeer eens onze verfijnde non-alcoholische Gin Fizz mocktail!

English Passion

Een exotische verfrissing vol passie! Geniet van de zoete smaak van Monin en frisheid van Lipton.

Blue Sensation

Frisse lemonade met een touch van bosbessen.

Pot de Creme

Pot de Crème, de verrukkelijke essentie van verwennerij in elk potje!

Nutty Banana

Geniet van de knapperige, nootachtige verwennerij met onze Nutty Banana. Een smaakexplosie die je niet kunt weerstaan, elke hap weer.

Creme Brulee Latte

Met dit recept maak je een koffie die doet denken aan een heerlijk toetje!
MONIN

& Duurzaamheid

Kom meer te weten over onze aanpak en initiatieven op het gebied van duurzaamheid en een betere wereld.