Skip to main content
OVER

MONIN

Geschiedenis

Velen van u zal de naam ‘MONIN’ niet veel zeggen, maar één blik op de iconische flessen en er zal wellicht een belletje gaan rinkelen. MONIN is dé specialist op het gebied van veelzijdige smaakmakers voor professioneel gebruik. Het familiebedrijf uit Bourges, Frankrijk, is opgericht in 1912 door de 19-jarige Georges Monin. Destijds begon hij met de verkoop van wijn en spirits onder het motto ‘passie voor kwaliteit’, een slogan die nog altijd als kernwaarde benoemd staat in het MONIN DNA.

MONIN doet onder geen enkele voorwaarde concessie in kwaliteit en biedt oplossingen in de ‘Beverage Business’. De derde generaties, Georges, zijn zoon Paul en nu zijn kleinzoon Olivier zijn verantwoordelijk voor dit wereldwijde succes. In alles streeft men perfectie na wat leidt tot ongekende successen en vooral internationale waardering. Zo heeft MONIN een prestigieuze prijs in de wacht gesleept; ‘NON-COFFEE supplier” – Europe Award. Uit duizenden industriële leveranciers werd MONIN gekozen als het merk met de sterkste performance, innovatieve drive en geboden kwaliteit, waarbij de klant altijd centraal blijft staan.

MONIN is erin geslaagd niet alleen een consistente en hoogwaardige kwaliteit te bieden. Door steeds meer lokaal te produceren staan zij dichter bij de leveranciers en markten, waardoor MONIN de behoeften van haar klanten beter kan begrijpen. Dit heeft ertoe geleid dat MONIN niet alleen in Frankrijk produceert, maar ook in de USA, Maleisië, China, India en Brazilië.

RECEPTEN

Ontdek de eindeloze mogelijkheden met Monin

Filter

Shaken Watermelon Green Tea

Met dit recept maak je een Green Tea met een twist!

Speculoos Chai Latte

Een verwarmende kop Chai latte met een tijdloze toevoeging!

Cloudy Lemontea

Geniet van deze heerlijke, verkoelende Ice Tea limonade met een vleugje onweerstaanbare mysterie!

Roasted Hazelnut Latte

Deze latte zorgt voor een hazelnoot sensatie om lekker van te genieten.

Mango Yuzu Tartelette

Pak uit met dit dessert! Lekker en makkelijk om te maken.

Zingy Green Tea

Beleef een moment van pure verfrissing met deze heerlijk zomerse iced tea, gemaakt met Lipton Green Tea Sencha en de frisse zoetzure smaak van Monin Cloudy Lemonade.
MONIN

& Duurzaamheid

Kom meer te weten over onze aanpak en initiatieven op het gebied van duurzaamheid en een betere wereld.