MONIN

Yuzu Yoghurt Ice Cream

Een verrukkelijke combinatie met de frisheid van yuzu en het romige van yoghurt. Verwen je smaakpapillen met deze heerlijke traktatie!

Tags Food | Zomer | Winter

Ingrediënten

  • 500 gr Le Fruit de MONIN Yuzu
  • 2500 gr Yoghurtijs
  • 20 gr Rozemarijn
  • 1000 gr Mango blokjes
  • 150 gr Chocolate chip koekjes

Le Fruit Basis

1

Weeg 500 gram Le Fruit de MONIN Yuzu af.

2

Weeg 1000 gram mangoblokjes af.

3

Weeg 20 gram rozemarijn, kneus de rozemarijn goed.

4

Weeg 20 gram rozemarijn, kneus de rozemarijn goed.

5

Doe de massa in een gewenste bak, zet koel tot gebruik.

Le Fruit Basis – Optioneel

Breng de Le Fruit basis naar een hoger niveau
1

Doe de Le Fruit basis per portie in hittebestendige vacumeerzakken.

2

Vacumeer de basis, zo trekken alle smaken goed in de mango.

3

Gaar 10 minuten op 70°C stoom.

4

Koel terug en zet klaar voor gebruik. Zeker 14 dagen houdbaar bij 7°C.

5

Bij gebruik openknippen en in RVS bak of soortgelijk bak storten.

Yoghurtijs

 

1

Draai quenelles of bolletjes van het yoghurtijs.

Chocolate chip crumble

 

1

Mix de chocolate chip koeken in een keukenmachine

2

Stort in een bak, dek goed af en zet klaar voor gebruik. Droog bewaren.

Serveren

1

Verzamel alle ingrediënten.

2

Zorg dat de rozemarijn verwijderd is van de Le Fruit Basis.

3

Serveer in een coupe glas of een diep bord.

4

Gebruik 1-2 quenelles yoghurtijs per portionering.

5

Top af met 3 eetlepels (40-50 gram) yuzu en mango basis.

6

Garneer met de chocolate chip crumble.