MONIN

Sticky Fingers Jabuticaba

Sticky Fingers Jabuticaba met een mango mouse waar je geen nee tegen zegt.

Tags Food | Zomer | Winter

Ingrediƫnten

  • 250 gr Le Fruit de MONIN Jabuticaba
  • 250 gr Brioche
  • 100 gr Boter
  • 2000 ml Volle melk
  • 2,5 boon Vanille
  • 50 gr Pistache gehakt
  • 1080 gr Mango puree (alphonso mango)
  • 2100 gr Slagroom 35%
  • 10 gr Suiker
  • 20 gr Gelatine
  • 180 gr Eiwit

Bereiding Sticky Fingers

1

Pareer het brioche brood in gewenste vorm.

2

Meng de vanille met de volle melk. Zorg dat het merg goed vermengd is in de vanille.

3

Dompel het brioche brood onder in de melk. Haal vervolgens uit de melk en knijp lichtjes uit. Leg klaar voor gebruik.

4

Hak de pistache grof en zet klaar voor gebruik.

5

Doe de Jabuticaba in een klein bakje. Zet samen met een kwast klaar om extra af te lakken.

6

Verwarm boter in een pan, bak het brioche brood kort goudbruin aan alle zijden.

7

Haal de pan van de hittebron. Glaceer de brioche met jabuticaba. Haal uit de pan en leg op een plateau.

Bereiding Mango Mouse

1

Sla de slagroom stijf, zet apart.

2

Sla het eiwit stijf met suiker, zet apart.

3

Los de gelatine op in een klein deel van de mango puree, ongeveer 50 gram.

4

Vouw een klein deel van de mango puree in het geslagen eiwit, doe dit in delen tot het familie is.

5

Voeg nu het gelatine mango deel toe.

6

Vouw deze massa in het slagroom deel tot een homogene massa.

7

Stort de mousse in een gewenste vorm of doe deze in een spuitzak om de mousse op te spuiten.

Bereiding Mango Mouse

1

Leg de sticky finger op een bord. Bestrooi met pistache.

2

Zet over de complete lengte van de finger stippen mango mousse. Schik hier kleine blaadjes basilicum tussen zoals op de foto.