Deze Rhubarb Lava Cake laat je chocolade hart smelten en dromen naar meer.
Tags Food | Zomer | Winter
Ingrediënten
250 gr Le Fruit de MONIN Rhubarb
100 gr Botercake
10 gr Gedroogde roos
1 boon Vanille
340 gr Slagroom 35%
300 gr Witte chocolade
70 gr Poedersuiker
3 gr Gelatine
100 gr Eiwit
Le Fruit Vulling
1
Vul de bolmatjes met de le fruit.Weeg 1000 gram mandarijn af, ontdoe van de schil en zoveel mogelijk draden en snijd in stukjes.
2
Vries aan in de chiller/shock vriezer.
3
Houd zo koud mogelijk, de le fruit zal door het hoge suikergehalte niet geheel bevriezen maar wel veel dikker worden waardoor deze makkelijker te bewerken is.
4
Steek de botercake in de gewenste vorm uit, kleiner dan de lava cake mal in diameter zodat de mousse erlangs kan.
Lava Cake
1
Stort de mousse half in de gewenste vorm, dit is belangrijk om de vulling in de mousse te krijgen.
2
Maak een kuiltje en schep hier de Rhubarb le fruit in.
3
Sluit nu af met de uitgestoken cake.
4
Spuit de vorm nu verder vol met de mousse en strijk glad af
5
Plaats de mallen nu in de chiller/shock vriezer, haal vervolgens uit de mal.
Mouse
1
Smelt de witte chocolade au bain-marie met 100 gram room. Houd apart tot gebruik.Vacumeer de basis, zo kunnen de smaken goed samenkomen.
2
Sla de slagroom stijf, zet apart.
3
Los de gelatine op in een klein deel room.
4
Vouw een klein deel van de chocolade in het geslagen eiwit, doe dit in delen tot het familie is.
5
Voeg nu het gelatine deel toe.
6
Vouw deze massa in het slagroom deel tot een homogene massa.
Serveren
1
Bestrooi de ‘lava cake’ met de gedroogde roos zodat de kleur mooi speels wordt.
2
Snijd voor serveren open zodat deze mooi uitloopt.