MONIN

Rhubarb Lava Cake

Deze Rhubarb Lava Cake laat je chocolade hart smelten en dromen naar meer.

Tags Food | Zomer | Winter

Ingrediënten

  • 250 gr Le Fruit de MONIN Rhubarb
  • 100 gr Botercake
  • 10 gr Gedroogde roos
  • 1 boon Vanille
  • 340 gr Slagroom 35%
  • 300 gr Witte chocolade
  • 70 gr Poedersuiker
  • 3 gr Gelatine
  • 100 gr Eiwit

Le Fruit Vulling

1

Vul de bolmatjes met de le fruit.Weeg 1000 gram mandarijn af, ontdoe van de schil en zoveel mogelijk draden en snijd in stukjes.

2

Vries aan in de chiller/shock vriezer.

3

Houd zo koud mogelijk, de le fruit zal door het hoge suikergehalte niet geheel bevriezen maar wel veel dikker worden waardoor deze makkelijker te bewerken is.

4

Steek de botercake in de gewenste vorm uit, kleiner dan de lava cake mal in diameter zodat de mousse erlangs kan.

Lava Cake

1

Stort de mousse half in de gewenste vorm, dit is belangrijk om de vulling in de mousse te krijgen.

2

Maak een kuiltje en schep hier de Rhubarb le fruit in.

3

Sluit nu af met de uitgestoken cake.

4

Spuit de vorm nu verder vol met de mousse en strijk glad af

5

Plaats de mallen nu in de chiller/shock vriezer, haal vervolgens uit de mal.

Mouse

1

Smelt de witte chocolade au bain-marie met 100 gram room. Houd apart tot gebruik.Vacumeer de basis, zo kunnen de smaken goed samenkomen.

2

Sla de slagroom stijf, zet apart.

3

Los de gelatine op in een klein deel room.

4

Vouw een klein deel van de chocolade in het geslagen eiwit, doe dit in delen tot het familie is.

5

Voeg nu het gelatine deel toe.

6

Vouw deze massa in het slagroom deel tot een homogene massa.

Serveren

1

Bestrooi de ‘lava cake’ met de gedroogde roos zodat de kleur mooi speels wordt.

2

Snijd voor serveren open zodat deze mooi uitloopt.